تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۰ سنبله ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۲
کد مطلب : 149666
جامعه سنتی هرات؛ سد راه پیشرفت انجنیران زن

شماری از بانوانی که از دانشکده‌ انجنیری فارغ شده اند می‌گویند که بنابر مخالفت خانواده‌های‌شان مجبور هستند که بعد از فراغت‌شان در خانه باشند یا خلاف رشته‌شان در یک محیط زنانه مثل معلمی کار کنند.

"مریم سانا" یکی از فارغان دانشکده انجنیری به خبرنگار آوا گفت که بنابر افزایش ناامنی‌های اخیر در افغانستان و هرات در غرب کشور، خانواده‌ام مخالف کار و فعالیت من در محیط بیرونی مثل کارهای ساختمانی می باشد.

سانا می‌گوید که سال گذشته از دانشکده انجنیری فارغ شده و تا هنوز رضایت خانواده‌اش را برای کار کردن مطابق مسلک‌اش در بیرون حاصل نکرده است.

او به این باور است که گرفتن رضایت خانواده برای کار انجنیر اولین پلی است که دختران باید از آن بگذرد اما بعد از حاصل کردن رضایت خانواده هزاران مشکل دیگر در جامعه سنتی ما وجود دارد که سد راه خانم‌ها شده و گذشتن از این موانع کاریست، سخت و دشوار.

از آنجایی که اکثر خانواده‌ها به دختران‌شان اجازه کار را در محیط مردانه‌ چون کار ساختمانی را نمی‌دهند، از این رو زمینه کار هم برای این طبقه چندان مهیا نیست.

شماری از بانوان دیگری که در رشته انجنیری در حال تحصل هستند از آینده‌شان ظهار نگرانی کرده می‌گویند که بعد از فراغت‌شان بنابر مجبوریت‌های جامعه کنونی، ناچار هستند که خلاف رشته‌شان کار کنند یا خانه نشین شوند.

این در حالیست که مسؤلان در ریاست شهرداری هرات می‌گویند حضور زنان در این اداره از نیازهای آن‌ها است.

"خالد کرخی" آمر خدمات تخنیکی و سکتوری ریاست شهرداری هرات گفت که در این اداره دوازده انجنیر مشغول کار اند که دو تن آنان را خانم‌ها تشکیل می‌دهند.

وی تصریح کرد که حضور زنان در اداره شهرداری بخصوص بخش ساختمانی این اداره از نیازهای اولیه این اداره محسوب می‌شود.

او افزود که در سال گذشته از متقاضیان کار امتحان رقابتی گرفته شده بود که ۵ تا ۷ نمره کمکی به عنوان امتیاز برای خانم‌ها در نظر گرفته شده بود، از آنجایی که متقاضیان خانم بسیار کم بود، کسی از میان آنان شارت‌لیست نشدند.

با این حال جامعه شناسان می‌گویند که محدودیت‌های اجتماعی زنان و عدم باورمندی به کار زنان در عرصه‌های مختلف سبب شده تا زنان عوض کار در رشته خود، معلمی را که خلاف مسلک شان است را ترجیح دهند.

آنان خاطرنشان ساختند که ارتباط کمرنگ زنان با محیط بیرون بخصوص دفاتر یکی از عمده‌ترین چالش‌هایست که سد راه خانم‌های در محیط کار شده است.

از سویی‌هم "نورسید جامی" رییس دانشکده‌ انجنیری دانشگاه هرات می‌گوید که در آغاز سال تحصیلی و دوران تحصیل به دانشجویان دختر تذکر داده می‌شود که این رشته کار عملی دارد و باید در ساحه کار حضور داشته باشند.

جامی افزود که همواره به استادان توصیه می‌کند که دختران را تشویق کنند تا بعد از فراغت‌شان به کار در رشته خود بپردازند زیرا انجام دادن کاری که مسلک انسان باشد متخصص خوبی نیز خواهد بود.

زنان از جمله خوش سلیقه‌های جامعه هستند که با برخی از ظرافت‌های کاری می‌توانند بهترین طراح در انجام کارهای ساختمانی باشند.

https://avapress.com/vdcjmhevmuqexmz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما