تاریخ انتشار :سه شنبه ۶ اسد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۳۰
کد مطلب : 114862
افزایش پدیده مهاجرت در کشور
ناامنی، بیکاری و مشکلات اقتصادی باعث شده که یکبار دیگر شمار زیادی از افغانستانی ها پدیده تلخ مهاجرت را تجربه کنند.

به گزارش خبرگزاری آوا، در این اواخر بسیاری از خانواده ها و به خصوص جوانان که در گذشته اصلاً قصد مهاجرت و ترک بستگانشان را نداشتند، اکنون می گویند که شرایط نامناسب چند ماه اخیر کشور  آنان را مجبور ساخته تا با ناامیدی فروان کشور را ترک کنند.

احمد جاوید، یکی از صد ها شهروندی است که قصد دارد خطر گذر غیرقانونی از مرزها را به جان بخرد و همراه با چند تن از رفقایش خود را به یکی از کشورهای اروپایی برساند.

او می گوید که وضعیت امنیتی و اقتصادی موجود در کشور او را نگران ساخته و تصمیم گرفته که برای دست یافتن به یک زندگی مرفه کشورش را ترک کند.

این جوان که در رشته حقوق علوم سیاسی مدرک لیسانس دارد با ناامیدی و برای رهایی از مشکلات بیکاری و ناامنی درصدد یافتن یک قاچاقبر مناسب و تضمینی است.

جاوید می گوید که تاکنون با قاچاقبران زیادی صحبت کرده و آنها در بدل رساندن وی به کشور جرمنی، ۱۴ هزار دالر امریکایی در خواست کرده اند.

هرچند پدیده مهاجرت و قاچاق انسان در افغانستان چیزی تازه ای نیست، اما گفته می شود که در چند ماه اخیر بازار قاچاقبران انسان نسبت به سال های گذشته رونق بیشتری یافته است.

جاوید، تنها فردی نیست که این روزها برای بیرون شدن از افغانستان تلاش می کند، بلکه شمار زیادی از خانواده ها نیز با قبول خطرات راه مهاجرت به کشور های اروپایی را در پیش می گیرند.

یک تن ازخانواده هایی که قصد مهاجرت به کشورهای اروپایی را دارند می گویند" بسیاری از خانواده ها خطرات مسیرهای غیرقانونی را می دانند، اما در شرایط کنونی گزینه ای دیگری جز انتخاب مسافرت از طریق راه های قاچاقی را ندارند".

سید احمد؛ یکی دیگر از جوانان می گوید که من در چند سال گذشته اصلاً به فکر مهاجرت نبودم و پس از ایجاد حکومت مرکزی در افغانستان برای رهایی از پدیده تلخ مهاجرت از کشور ایران به وطن برگشتم.

وی افزود که اما دراین اواخر با ایجاد حکومت وحدت ملی و افزایش بیکاری قصد دارم یکبار دیگر این پدیده تلخ را به جان بخرم و با قبول خطرات زیاد راهی یکی از کشورهای اروپایی شوم.

با این حال مسئولان وزارت کار و امور اجتماعی نیز دلایل عمده مهاجرت ها را نبود کار و افزایش ناامنی عنوان کرده می گویند که این وزارت برنامه متعددی را برای بیرون رفت از این مشکل روی دست گرفته است.

علی افتخاری؛ سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی به این خبرگزاری گفت این وزارت برای حل بیکاری و جلوگیری از مهاجرت های غیر قانونی، صحبت هایی با مسئولان کشورهای نیازمند نیروی کار انجام داده تا از این طریق هم زمینه کار و هم مهاجرت های غیر قانونی را به مهاجرت قانونی مبدل سازند.

وی افزود: همچنین این وزارت طرح درازمدت، کمیته ملی کار را به ریاست جمهوری پیشنهاد کرده که با عملی شدن این طرح تمامی نهاد های زیربط احساس مسئولیت کرده و زمینه کار را برای شهروندان کشور فراهم سازند.

همزمان با افزایش مهاجرت ها مسئولان ریاست پاسپورت کشور می گویند که روزانه حدود ۲۵۰۰ جلد پاسپورت در کابل و ولایات به متقاضیان توزیع می‌شود که درآمد دولت از این کار بیش از ۱۰ میلیون افغانی در روز است.

به گفته ی این مسئولان تاکنون درمجموع بیش از ۴۵۰ هزار جلد پاسپورت دیجیتالی در سطح کشور صادر شده است.

این درحالیست که سران حکومت وحدت ملی، همواره در کمپاین های انتخاباتی شان از آوردن رفاه اقتصادی برای شهروندان کشور و حل مشکلات جوانان صحبت می کردند، اما در حال حاضر فقر اقتصادی در کشور بیداد می کند و شماری زیادی از جوانان به خاطر نبود کار یا معتاد به مواد مخدر شده و یا هم با قبول خطرات زیاد راهی کشور های اروپایی می شوند.

https://avapress.com/vdcjmxev8uqevoz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما