تاریخ انتشار :جمعه ۴ ثور ۱۳۹۴ ساعت ۱۵:۵۲
کد مطلب : 110488
از چالش کشیدن سطل آب یخ در نیوزلند تا چالش حفظ محیط زیست در کابل
نهادی موسوم به "شبکه اجتماعی رنگین کمان" به مناسبت هفته محیط زیست شهروندان کابل را به چالش دعوت کرد و در یک حشر؛ مسیر دروازه جنوبی دانشگاه کابل تا چهار راه کوته سنگی را پاک کاری کردند.
این نهاد از مردم و مقام های ذیربط خواست که برای حفظ محیط زیست و پاکی شهر نهایت تلاش خود را انجام بدهند تا از بیماری های خطرناک جلوگیری شود.
زهرا یگانه، مسئول بخش محیط زیست شبکه اجتماعی رنگین کمان گفت که آلودگی شهر همانند انتحاری خطرناک است و به صورت مرموز جان شهروندان را می گیرد.
خانم یگانه افزود، برای جلوگیری از آلودگی و حفظ محیط زیست، دست به یک حشر عمومی زدیم تا به مردم و دولت بگوییم که در حفظ محیط خود کوشا باشند.
وی اظهار کرد که این کار مقطعی نیست و تا ۵۰ هفته دیگر انجام خواهد گرفت تا بین مردم فرهنگ سازی شود.
به چالش کشیدن یا دعوت کردن مردم به یک عمل نیک، عنوانی است که برای نخستین بار در نیوزیلند و سپس امریکا مطرح شد.
به عنوان نمونه چالش سطل یخ یا کارزار آب یخ، فعالیتی است که شامل ریختن یک سطل آب یخ روی سر یک نفر می‌شود. این فعالیت در رابطه با کمک به جامعه سرطان در نیوزلند و مؤسسه خیریه کمک به بیماران اسکلروز جانبی آمیوتروفیک (ای‌ال‌اس) در آمریکا آغاز. این چالش در رسانه‌های اجتماعی مطرح شد و قوانینی برای آن گذاشته شد تا افراد یا یک سطل آب یخ روی سر خود خالی کنند یا به مؤسسه خیریه مورد نظر کمک کنند.
نهاد رنگین کمان در نظر دارد که در ادامه این برنامه اش هر هفته در یک منطقه از شهر کابل سر بزند و به پاک ترین محل یا منطقه جایزه بدهد و منطقه های آلوده را به صورت نمادین مورد توبیخ قرار دهد.
این نهاد امروز از دکانداران و کاسبان نیز خواست که در مقابل محل کسب شان سلطل زباله قرار دهند تا از پراکندگی زباله ها در سطح شهر جلوگیری شود.
گفتنی است که افزایش روزافزون جمعیت در شهر کابل و نبود فرهنگ شهرنشینی باعث شده ست که حفظ محیط زیست و پاک کاری شهر به صورت درست انجام نگیرد.
عبدالقیوم، معاون ریاست تنظیف ناحیه سه شهرداری کابل، نیز گفت که جمعیت زیاد شهر کابل و حجم بالای زباله ها از توان کارگران شهرداری خارج است و باید شهروندان در پاک نگه داشتن محیط زیست خود کوشا باشند.
وی این عمل شبکه اجتماعی رنگین کمان و سایر نهادهایی که به صورت نمادین حشر عمومی می کنند و در پاک کاری شهر شریک می شوند، ستود. لازم به ذکر است که چندی پیش اداره محیط زیست گفته بود که بر اثر آلودگی آب های کشور، سالانه حدود ۸۰ هزار نفر جان هایشان را از دست می دهند.
به مناسبت روز زمین در روزهای اخیر، نهادهای دولتی و غیر دولتی از این روز تجلیل کردند و حفظ محیط زیست را ضامن سلامتی بشر عنوان کردند.
برخی از شهروندان اما می گویند که این حرکات پروژه ای است و چندی بعد به باد فراموشی سپرده می شود.
فرزانه عالمی یکتن از باشندگان کابل، که در حشر پاک کاری امروز حضور داشت گفت که هر چند ممکن است این برنامه به صورت دوامدار صورت نگیرد، ولی مردم می خواهد که در برابر محیط خود مسئول باشند.
شهر کابل با جمعیتی حدود ۳-۴ میلیون نفر و نبود سیستم درست کانالیزاسیون یکی از شهرهای آلوده کشور می باشد که بر اساس گفته مقام های مربوط سالانه حدود ۲ هزار نفر بر اثر آلودگی هوا جان شان را از دست می دهند.














https://avapress.com/vdcjoyevouqevxz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما