تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲ قوس ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۱۰
کد مطلب : 153634
هجرت پیامبر(ص) از مدینه به مکه، جدا کردن حق از باطل بود/ مساجد درصدر اسلام مکان تصمیم گیری های سیاسی بود

هجرت پیامبر یک نقل مکان ساده نبود بلکه آغاز تاسیس حکومت اسلامی و جدا کننده حق از باطل، ظلم از عدل، علم از جهل، صدق از کذب، آزادی از اسارات و استبداد و شرک از توحید بود.

به گزارش خبر گزاری صدای افغان (آوا) گفتمان علمی پژوهشی؛ تحت عنوان هجرت پیامبراسلام(ص) و آغاز حرکت در حوزه تاسیس حکومت اسلامی، امروز پنج شنبه با حضور علما، روحانیون، استادان حوزه و دانشگاه، دانشجویان و طلاب حوزات علمیه از سوی مرکز فعالیتهای فرهنگی اجتماعی تبیان در کابل برگزار شد.

کارشناسان پیرامون مهاجرت امروز؛ حرکت برای دستیابی به نداشته های فکری، یا فرار از انجام مسولیتهای اسلامی، آسیب های اجتماعی و پیامدهای سیاسی حکومت اسلامی پیامبر(ص) و حکومت وحدت ملی ما؛ تشابه ها و تضادها صحبت کردند.

رحمت علی ناصری؛ استاد دانشگاه و یک تن از کارشناسان این گفتمان پیش ازهمه از برگزاری مراسم عروسی در ولایت بامیان همزمان با شهادت حضرت امام رضا(ع) سخت انتقاد کرد و گفت: مردمی که خود را پیرو اهلبیت می نامند به اندازه مسحیت نیز به مقدسات خود پایبند نیستند.

او هچنان اظهار داشت: همیشه اقدام نا بخردانه یک عده افراد بی خبر و جاهل سبب توهین به امامانی می شود که برای دین و ارزشهای اسلامی و همچنین زندگی عزت مندانه ، جان خود را فدا کردند.
وی در ادامه سخنان خود به مو ضوع مورد بحث پرداخته و گفت: پیامبر(ص) در سرزمینی حامل پیام وحی شد که مملو از توحش و بربریت و خرافات بود.
به عقیده ناصری از آنجای که اصلاح انسانهای جاهل کار دشواری بود و نیاز به تلاش بیشتر و فدا کاریهای عظیم داشت، حضرت پیامبر(ص) از مکه به مدینه هجرت کرد تا سنگ بنای حکومت اسلامی را گذاشته و بیستر حرکت به سوی زندگی بهتر را برای بشر فراهم کند.

به گفته او، در جامعه که وحشت، کشتار، ظلم و تجاوز حاکم باشد و شخصیتی مانند پیامبر(ص) اگر بخواهد دست به اصلاحات بزند و قانون جدید را حاکم بسازد یقیناَ این قانون جدید را به آسانی نخواهند پذیرفت، بلکه علیه این پدیده جدید و قانون پیشرو و متحرک مقابله خواهد کرد، درست همینگونه نیز شد اکثریت مردم آن دوره با پیامبر مخالفت کردند.
اما رسول گرامی اسلام با ترک زادگاهش و رفتن به مدینه بر تمام آلام و درد مسلمین خاتمه داد.


خانم نوریه حسینی کارشناس دیگری این برنامه گفت: هجرت به معنی این که انسان از زادگاهش جدا و به مکان که میل دارد برود و سکنی گزیند، اما هجرت پیامبر(ص) یک نقل مکان ساده نبود بلکه آغاز تاسیس حکومت اسلامی و جدا کننده حق از باطل، ظلم از عدل، علم از جهل، صدق از کذب آزادی از اسارت و استبداد شرک از توحید بود.

نوریه حسینی ادامه داد: هجرت پیامبر(ص) در حقیقت آغاز یک تمدن بسیار جدید و پر تحول فراگیر در جهان بشریت بود، زیرا دینی که ایشان آورده بود فرا زمانی و فرا مکانی و برای آزادی همه انسانها بود، لذا این هجرت به خاطر اهمیتی که داشت مبنای تاریخ مسلمانان نیز قرار گرفت.

به عقیده این استاد دانشگاه تاریخ هجرت پیامبر(ص) یادواره بسیاری از مسائل مهم و حیاتی در تاریخ بشر می باشد، لذا غربیها در اکثر کشورهای اسلامی تلاش می کنند تا اینکه تاریخ میلادی را جایگزین هجری قمری کرده و از اهمیت آن بکاهند.
خانم حسینی به نکته دیگر نیز اشاره کردو گفت: امروز سکولارها زیاد مطرح می کنند که دین مداران را راهی در مسائل جدید و علوم روز نیست اما بنیان گذاری تمدن جدید و طرح علوم و فنون مورد نیاز جامعه بعد از هجرت پیامبر(ص) تمام این ادعا ها را باطل می کند.
درهمین حال آقای ناصری ابراز داشت: با اینکه کفار قریش برنامه های را علیه پیامبر(ص) طرح کردند و می خواستند او را درحبس خانگی قرا داده و رابطه اش را با سایر مسلمانان قطع کند اما خداوند تمام توطئه آنان را در این زمینه خنثی کرد.
به گفته او حتی مشرکین تصمیم خطناکتر از این نیز داشتند و می خواستند حضرت پیامبر را به قتل برساند و به زعم خود شان بر این غائله خاتمه دهند اما به هیچ یکی از اهداف شوم خود نرسیدند و هرگز جلو نور فروزان دین مبین اسلام را نتوانستند بگیرند.

اما به گفته ناصری در نهایت امر هجرت پیامبر(ص) با نزول وحی الهی تایید می شود و خداوند به رسولش می گوید ای پیامبر من آزرده خاطر نباش زیرا تمام توطئه های دشمن خنثی شده و تو در یک قدمی پیروزی قرار داری و به زودی دین تو جهانی خواهد شد.
این استاد دانشگاه به اهداف عمده هجرت رسول خدا نیز اشاره کردو گفت: هدف عمده از هجرت پیامبر(ص) پایه ریزی حکومت اسلامی و رونق بخشیدن عدالت و امحای ظلم و ستم درجامعه بشری بود.
او افزود: از بین بردن وحشیگیری و بربریت، نزدیک ساختن قلبهای پراز کینه و عداوت مردم مدینه، ایجاد برادری و اخوت میان اقوام مختلف، توسعه ی علم و دانش و زدودن جهالت توسط کار گزاران آگاه و خبیر، تشکیل اردوی مجهز و منظم برای مقابله با بیدادگری و کید مشرکین در فضای نسبتاَ امن مدینه از دیگر اهداف هجرت رسول خدا(ص) به شمار می رود.
خانم حسینی در پاسخ به اینکه آیا مهاجرتهای کنونی مسلمانان به کشورهای غربی چه تشابه و تناسب به هجرت رسول خدا(ص) دارد گفت: مهاجرت های که امروز به خصوص در افغانستان صورت می گیرد نه به خاطر تحصیل علم و دانش و پر کردن خلا های معنوی موجود بلکه بیشتر عامل فقر نا امنی سبب این مهاجرت ها می شود هیچ تشابه با هجرت صدر اسلام ندارد بلکه بر عکس اغلباَ نتیجه خوبی هم در پی ندارد.
به باور خانم حسینی؛ ظاهر قضیه نشان می دهد که عامل فقر و نا امنی سبب مهاجرت ها در افغانستان می شود، اما در باطن دست های عداوت کار می کند تا افغانستان را از نیروی جوان خالی کرده و نخبگان جهان سوم را بدزددند برای منافع خود شان بکار گیرند.

اما به گفته او یک مسلمان معتقد و کسی که در دامن اسلام تربیت شده است می تواند در هر شرایط از هجرت بهترین استفاده ها را ببرد در او با شوه تربیتی که دارد بجای نقل مکان می کند که حداقل دین و ایمانش محفوظ بماند.
وی علاوه کرد: امروز بعضی از مهاجرت ها به نفع یک جوان مسلمان نیست، زیرا برای به دست آوردن آسایش و زندگی بهتر ممکن است بسیاری از ارزشها را از دست بدهند.
او تاکید کرد که جوانان افغانستان باید متوجه باشند که نشود خدای نا خواسته با مهاجرت خود نسلی را بجای بگذارد که ضد پیامبر و دین و اسلام باشند و روش منش شان از ارزشهای بدور باشد.

به گفته او هر چند بعید به نظر می رسد که مهاجرت جوانان افغانی به کشورهای دیگر برای سلب مسوولیت و یا شانه خالی کردن از زیر بار مسوولیت باشد بلکه به نظر می رسد که اینها مجبور هستند، اما به هر صورت حد اقل باید کشور مقصد و نتیجه کار خود را در نظر داشته باشند.
به گفته خانم حسینی مسوول درجه اول نا هنجاریهای اجتماعی به خصوص افزایش مهاجرت ها در این اواخر مسوولین درجه اول حکومت ها هستند، زیرا پس از سقوط رژیم طالبان افغانستان در محراق توجه جهانیان قرار گرفت و فرصتی مناسبی پیش آمد پولهای زیادی سرازیر شد، اما هیچ کار زیربنایی صورت نگرفت به همین دلیل بیکاری به اوج خود رسید و مهاجرتهای قانونی و غیر قانونی افزایش پیدا کرد.

در ادامه آقای ناصری در پاسخ به اینکه بین حکومت که رسول خدا(ص) تاسیس کرد و حکومت وحدت ملی افغانستان چه تناسب و تشابه وجود دارد گفت: اصلاَ قیاس این حکومت با حکومت رسول خدا غلط است، زیرا تنها شباهت که وجود دارد حکومت بودن است اما تمام سازکارها متفاوت است.

به گفته او اسلام دین رحم و مروت است و پیامبر(ص) حاکم بی آلایش و رحیم اسلامی بود نه مثل حاکمان امروز که صدها تن را به عنوان گارد با خود می گیرد و برای عبور از جای بجای دیگر راه ها و جاده ها را به روی مردم و ترافیک مسدود می کند و صدها مشکل ایجاد می کنند. بنا بر این چگونه می شود یک وجه مشترک میان این حکومت و حکومت رسول (ص) پیدا کرد.

به گفته ناصری پیامبر(ص) می توانست جای مشخصی را برای صدور فرمان در نظر بگیرد، اما تمام کارهای اجتماعی و سیاسی را از مسجد سامان دهی می کرد اما امروز برعکس حاکمان خود را در پشت دیوارهای سمنتی آهنین محصور کرده و فضای نا امنی را بیشتر ساخته است.

خانم نوریه حسینی نیز گفت: تضاد صد در صد و بسیار آشکار میان حکومت پیامبر(ص) و حکومت فعلی افغانستان وجود دارد.
او همچنان گفت: دولت مردان افغانستان اگر بخواهد وضعیت را تغییر بدهند و زندگی را انسانی تر بسازند باید به سیره رسول خدا توجه کنند. اگر حس دینی و مذهب ندارند حداقل حس ملی داشته باشند و به مردم خود احترام قائل شوند.
با تاسف به گفته خانم حسینی امروز در وجود سردمداران حکومت حس ملی و وطن دوستی نیست، لذا وضع بغرنج هرگز به وضع مطلوب نخواهد رسید.

به عقیده او مردم افغانستان زمانی به وضعیت مطلوب خواهد رسید که شعار رهبران سیاسی نه شرقی و نه غربی باشد و وابستگی به هیچ قدرتی نداشته باشد و درعین زمان تلاش کنند که استعدادهای داخلی را برای شکوفایی کشور رشد دهند.

https://avapress.com/vdcjttevxuqeimz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما