تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۴ قوس ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۲۸
کد مطلب : 134716
افغانستان در حال پیشرفت است / برای مقابله با اقتصاد جنایی منطقه نیاز به تعامل داریم/ مبارزه با تروریزم مسولیت تمام کشورهای منطقه است

ششمین کنفرانس قلب آسیا با حضور نمایندگان ۳۰ کشور امروز یکشنبه با محوریت مشکلات افغانستان و بهبود اوضاع امنیتی  باحضور رئیس جمهور غنی  نخست وزیر هند در این کشور آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری آوا، رییس جمهور غنی در مراسم افتتاحیه این کنفرانس ، اظهار داشت: توانایی افغانستان در قسمت جذب سرمایه گذاری در بخش انرژی نشان می دهد که افغانستان در حال پیشرفت است.

وی خاطر نشان کرد: تمرکز ما امروز بالای اصلاحات است و ما  برای مدیریت بحران ها و مشکلات  و برای همکاری های بهتر به صورت دوامدار کار کنیم.

آقای غنی با اشاره به موقعیت مناسب افغانستان در قلب آسیا برای سرمایه گذاری ابراز داشت: اتصالات می تواند مردم ما را از فقر بیرون سازد و اتصال افغانستان با دیگر کشورها و گسترش سیستم ترانسپورتی، از گام های مهم دولت افغانستان است که برای آن تلاش می کند.

وی با اشاره به اهمیت ترانسپورت برای افغانستان ، افزود: کاهش در هزینه حمل و نقل تغییرات قابل ملاحظه ای به زندگی ما خواهد آورد.

رییس جمهور کشورمان در دومین روز نشست قلب آسیا در هند، تصریح کرد:  ورود اولین محموله از چین نمونه ای از آنچه است که هنوز هم درحال آمدن است و از سویی برای وصل شدن از راه ازبکستان به کشورهای جهان تلاش‌ها ادامه دارد.

رییس جمهور غنی از تعهدات ملت ها و کمک های شان پس از نشست بروکسل تشکری کرد و از تمام کشورهای شرکت کننده در این اجلاس خواست تا  در راستای بهبود امنیت در افغانستان تلاش کنند و همکار باشند.

آقای غنی با بیان اینکه مردم افغانستان تلاش های هند را هیچ گاه نادیده نخواهند گرفت، خاطر نشان کرد:هیچ نوع رابطه پنهانی میان افغانستان و هند وجود ندارد.

اشرف غنی، رئیس‌جمهور کشور می‌گوید که نشست قلب آسیا در زمان بسیار مهم برگزار می‌شود و کمک خواهد کرد که برای سال ۲۰۱۷ و پس از آن آمادگی بگیریم.

وی در ادامه گفت: ما نیاز به گفتگو و تعامل شدید داریم به طوری که بتوانیم با اقتصاد جنایی منطقه مقابله کنیم.

وی همچنین از ارتباط بندر چابهار بین هند، افغانستان و ایران ابراز خرسندی کرد و گفت: ما خواهان تحکیم روابط بین دولت ها هستیم.

اشرف غنی خطاب به پاکستان تاکید کرد: ما بازی ملامت کردن یکدیگر را نمی خواهیم، ما می خواهیم موضوعات ثابت شود و این، باید بدون مقصر دانستن یکدیگر تمام شود.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: نزدیک به ۳۰ گروۀ تروریستی قسمی که سازمان ملل نام برده است تلاش دارند در افغانستان پایگاه ایجاد کنند.

اشرف غنی در ادامه اظهار داشت: جنگ اعلام نشده در سال ۲۰۱۶ میلادی مخصوصأ پس از نشست بروکسل تشدید شد و سال گذشته افغانستان تلفات زیادی را متقبل شده است که این غیر قابل قبول است.

به گفته آقای غنی ، شبکه های جنایتکار دهلیز را برای فعالیت های جنایی فراهم می سازد.

در ادامه نشست، نارندرا مودی؛ نخست وزیز هند گفت: برای ما جای افتخار است که امروز میزبان شما هستم
وی گفت: برای برقراری ثبات در افغانستان ، تروریزم باید از بین برده شود.
مودی گفت: ما از قرن های متمادی با کابل رابطه داشته ایم و ما با افغانستان خواهان همکاری های خوب هستیم.
وی تصریح کرد: مبارزه با تروریزم مسولیت تمام کشورهای منطقه است و همه کشور ها باید خود را مسوول این امر بدانند.
وی علاوه کرد: ما خواهان ثبات اقتصادی در افغانستان هستیم و هدف و تلاش ما در این عرصه با کابل مشترک است .
در همین حال صلاح الدین ربانی نیز بر بنیادی خواندن هند در اقتصاد افغانستان تاکید کرد و گفت: همکاری ها بین این دو کشور برای پیشرفت و ترقی جامعه ما حیاتی است.
وی همچنین از کشورهای ازبکستان، پاکستان و ایران نیز اظهار سپاس کرد.
او افزود: ما از تلاش های دستجمعی و تمام موسساتی که در فراهم سازی تسهیلات کوشش کرده اند تشکر میکنیم.
وی در اخیر بیان داشت: ما میخواهیم دست اورد های بیشتر داشته باشیم و این امر بدون همکاری کشور های دیگر امکان پذیر نیست.

https://avapress.com/vdcjvxevmuqetaz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما