تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۵ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۸:۳۶
کد مطلب : 104016
افزایش ظرفیت جذب در دانشگاه بلخ
رییس دانشگاه بلخ می‌گوید که ظرفیت پذیرش این دانشگاه در سال تحصیلی جدید از ۶ هزار به ۷ هزار دانشجو افزایش خواهد یافت.
مکمل الکوزی؛ رییس دانشگاه بلخ به خبرگزاری آوا گفت که از مدت ۳ سال بدینسو به دلیل افزایش علاقمندی دختران و پسران جوان به ادامه تحصیل، دانشگاه بلخ تلاش کرده است تا ظرفیت و خدمات تحصیلی را افزایش بدهد.
وی افزود که در حال حاضر در دانشگاه بلخ ۱۶ دانشکده دوره لیسانس، یک دانشکده دوره ماستری روزانه و ۶ دانشکده مقطع شبانه فعال می‌باشد.

طی سال‌های گذشته از زمان حکومت داکتر نجیب الله دانشگاه بلخ فقط دارای ۸ دانشکده بود که ۴ هزار دانشجو در آن درس می خواندند و سالانه تنها توانایی جذب ۸۰۰ دانشجوی جدید الشمول را داشت.

رییس دانشگاه بلخ گفت که در حال حاضر ظرفیت جذب دانشگاه بلخ از ۸۰۰ تن به ۶ هزار دانشجو ارتقا یافته است.
الکوزی خاطر نشان ساخت که با اعمار ساختمان های جدید تعداد دانشکده های روزانه این دانشگاه از ۱۷به ۲۰ رسیده که دارای ۸۵ دیپارتمنت می باشد و در سال جدید تحصیلی( ۱۳۹۴) ظرفیت جذب ۷ هزار دانشجو را خواهد داشت.
در حال حاضر در دانشگاه بلخ دانشکده های کامپیوتر ساینس، علوم اجتماعی، فلسفه، جامعه شناسی، باستان شناسی، هنرهای زیبا و جغرافیا فعال می باشد.
به گفته رییس دانشگاه بلخ، در سال جدید تحصیلی سه دانشکده دیگر شامل انجینیری صنایع، روانشناسی و علوم تربیتی و ادبیات زبان های خارجی در این دانشگاه ایجاد خواهد شد.

نبود جای مناسب برای سکونت دانشجویانی که از دیگر ولایات کشور به دانشگاه بلخ جذب می شوند همواره از چالش های مهم فراروی آنان محسوب می‌شود.
دانشجویان از نبود مکان مناسب زندگی،کم بودن مقدار پول بدل اعاشه و پایین بودن سطح امکانات عصری و تکنالوژی در دانشگاه بلخ همواره شکایت دارند و آن را عامل عدم رسیدگی درست به امور تحصیلی شان عنوان میکنند.

الکوزی همچنان گفت که آنان طی نشستی از سفارت کشور آلمان درخواست کردند تا تعمیر مرکزی تدریسی را برای این دانشگاه ایجاد بکنند، که این پیشنهاد پذیرفته شده و سنگ تهداب آن به تازگی گذاشته شده و کار آن جریان دارد.

وی همچنان افزود کهبرای رفع مشکلات  دانشکده مهم ژورنالیزم با مقامات کشور امریکا دیدار کردند که تعیمر این دانشکده نیز در حال ساخت میباشد.
رییس دانشگاه بلخ با اشاره به مشکلات دختران دانشجویی که از دیگر ولایات کشور به بلخ می آیند گفت که برای رفع مشکل مکان مطمئن برای بود و باش دانشجویان در ابتدا تعمیر سابق لیلیه دخترانه ترمیم شد اما در آینده نزدیک تصمیم داریم تا لیلیه ای جدید را ایجاد بکنیم.

وی افزود که این لیلیه در ساختمانی ۴ طبقه با گنجایش ۱۵۰۰ تن اعمار می شود که در سطح کشور نمونه خواهد بود.
او همچنان تاکید کرد که بر قراری ارتباط علمی و تبادل تجارب با ده ها دانشگاه مطرح دنیا نیز در راس امور کاری این دانشگاه قرار داده خواهد شد.

این درحالیست که طی سال جاری بیش از ۳۰ هزار متعلم از صنف دوازدهم مکاتب بلخ فارغ شدند و در صورتی که حتی نیمی از این متعلمین برای راه یافتن به دانشگاه بلخ اقدام بکنند تنها برای جذب ۷ هزار تن از آنان که تقریبا یک چهارم این جمعیت می‌باشد، ظرفیت وجود دارد.
https://avapress.com/vdcjvxevmuqeyyz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما