تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۷ قوس ۱۳۹۰ ساعت ۰۹:۳۶
کد مطلب : 33914
اگر پاکستان دست از حمایت گروه های تروریستی بر ندارد، باید منتظر عاشورا های دیگر با فجایع بزرگتر در افغانستان باشیم
نظاميان حاكم بر پاکستان به ویژه سازمان استخبارات ارتش این کشور مایل نیستند که در افغانستان یک حکومت مرکزی مقتدر حکم فرما باشد و بیشتر قصد دارد، افغانستان را به یک دولت ضعیف و گوش به فرمان خود تبدیل کنند.
اگرچه گروه تروریستی جهنگوی در گذشته به خصوص در ایام محرم و روز قدس، حملات زیادی را علیه شیعیان پاکستان انجام داده اند، اما به نظر می رسد که در حال حاضر به دستور اربابان خود محدوده عملیات ها را گسترش داده و این‌بار در افغانستان دست به جنایت زدند.
 حجت الاسلام و المسلمین سید میرزا حسین احسانی کارشناس مسائل سیاسی  با بیان مطلب فوق در گفتگو با خبرگزاری صدای افغان(آوا)، عاملان حملات انتحاری در افغانستان را طالبان، القاعده و سایر گروههای تکفیری تحت حمایت کشورهای پاکستان و عربستان خواند و افزود: این گروه ها با ترویج افراط گرایی، دست به حملات وقیحانه ای در یک کشور اسلامی می زنند.

وی طراح و  عوامل پشت پرده و اصلی حملات انتحاری و تروریستی در افغانستان را عناصر خارجی معرفی نمود و گفت: این کشورها از تررویسم به عنوان ابزار فشار علیه کشورهای منطقه استفاده می کنند.

این کارشناس مسائل سیاسی در تکمیل مطلب فوق اظهار داشت:  برخی از گره های تروریستی نظیر لشکر جهنگوی و سپاه صحابه از سوی " آی اس آی"سازمان اطلاعات ارتش پاکستان حمایت می شود و هدف آنان از بین بردن شیعیان می باشد.

حجت الاسلام و المسلمین احسانی ادامه داد: وی، برهم زدن روابط نیک تسنن و تشیع همچنین ایجاد جنگ های فرقه ای را از مهم ترین اهداف این گروه به منظور دستیابی به اهداف خویش دانست.
این صاحبنظر افغانستانی ضمن تأکید بر اینکه پاکستان از هر ابزاری برای بی ثبات سازی افغانستان استفاده می کند، گفت: نظاميان حاكم بر پاکستان به ویژه سازمان استخبارات ارتش این کشور مایل نیستند که در افغانستان یک حکومت مرکزی مقتدر حکم فرما باشد و بیشتر قصد دارد، افغانستان را به یک دولت ضعیف و گوش به فرمان خود تبدیل کنند.

احسانی معتقد است که مردم افغانستان، قربانی زیاده خواهی های اسلام آباد می شوند، چرا که پاکستان با در اختیار داشتن و حمایت گروه های تروریستی، مانع اجرای هر طرح صلحی که منافع نامشروع اسلام آباد در آن لحاظ نشده باشد، می شود و در صورتی که از طریق فشارها
و چانه زنی‌های سیاسی نتوانند به اهداف شان برسند، به گروههای تروریستی متوسل می شوند.

این آگاه سیاسی در ادامه‌ی این گفتگو در پاسخ به این سوال خبرنگار ما که دولت کابل و جامعه جهانی برای مقابله با چنین اقداماتی، چه راهکار و روشی را باید روی دست گیرند، گفت: برای از میان بردن هر پدیده‌ای باید به سراغ ریشه آن رفت که برای از بین بُردن تروریسم نیز باید ریشه آن خشکانیده شود.

این عالم دینی سپس به تشریح فرقه های مختلف در پاکستان پرداخت و گفت: جمعيت اهل سنت مردم پاكستان غالبا پيرو دو فرقه بريلوی و ديو بندی هستند که در این میان، بريلوی ها مردمان صوفی مسلک و معتدل اند كه زيارت و توسل را قبول دارند، درحالیکه ديوبندی‌ها هر چند از لحاظ فقهی حنفی اند، اما از لحاظ اعتقادی، به شدت تحت تأثیر وهابیت و سلفی‌ها قرار دارند که زيارت، توسل و عزاداری را شرک می دانند.

وی از نظر سیاسی، دیو بندی‌ها را به سه شاخه تقسیم نمود و اضافه نمود: جمعیت علمای اسلام شاخه‌ مولانا فضل الرحمن و  شاخه مولانا سمیع الحق اصلی ترین گروههای فعال در ترویج تروریسم و افراط گرایی در میان طلاب علوم دینی می باشند و شاخه سوم این فرقه، تشکیلات مردمی جماعت تبلیغی است که در میان مردم عوام فعالیت نموده و از میان آنان به جذب نیرو پرداخته که سپاه صحابه و شاخه نظامی آن یعنی لشکر جهنگوی، محصول تفکر این فرقه مذهبی خشونت گرا است.

حجت الاسلام و المسلمین احسانی ادامه داد: لشکر طیبه که زایده و محصول تفکر عرب افغانهاست ، با حمایت مالی و سیاسی عربستان و پاکستان و تحت آموزش افسران " آی اس آی "به وجود آمد که پاکستان به دلایل سیاسی از آنها علیه کشورهای هند و افغانستان استفاده می کند.

به گفته‌ی این روحانی فعال کشورمان، در این برهه از زمان برای مقابله با این گروه های تروریستی، باید اقدامات فرهنگی و سیاسی صورت گیرد که در این صورت، علماء، دانشمندان و روشنفکران مسلمان با بر عهده داشتن امور فرهنگی، وظایف سنگینی بر عهده دارند، چرا که باید به مبارزه با اعتقادات غلط، انحرافی و ضد انسانی این گروه‌ها بپردازند و حقیقت اسلام را که دین رأفت و رحمت است نه دین ترور و وحشت، به مردم معرفی نمایند.

وی در رابطه با راهکار سیاسی، گفت: اگرچه اسلام آباد گروه های تروریستی را به منظور باجگیری از جامعه جهانی پرورش داده و می‌دهد، اما دولت افغانستان و جامعه جهانی باید با فشارهای سیاسی و تنبیهی پاکستان را به قطع حمایت از گروههای تروریستی وادار نماید و چنانچه پاکستان دست از پرورش و حمایت تروریسم برندارد، باید منتظر عاشورا های دیگر با فجایع بزرگتر در افغانستان باشیم.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا)- مشهد مقدس
https://avapress.com/vdcjxhet.uqetvzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما