تاریخ انتشار :يکشنبه ۹ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۰۰
کد مطلب : 97824
بحران های برآمده از یک ابربحران
در حالی که هیچ افق روشنی در زمینه پایان تنش های انتخاباتی و عبور از بن بست سیاسی به وجودآمده به دنبال برگزاری دور دوم انتخابات ریاست جمهوری به تاریخ ۲۴ جوزای سال روان خورشیدی وجود ندارد، ادامه تنش های انتخاباتی، عرصه را برای مانور سودجویان در دیگر عرصه ها به ویژه در زمینه امنیت بیشتر از پیش فراهم کرده است.
ناظران مسایل امنیتی می گویند آمارهایی که همه روزه از کشتارها، ترورها، تیرباران ها، بمب گذاری ها و حملات گروهی تروریست ها، به علاوه نفوذ و حضور عناصر امنیتی کشورهای بیگانه در افغانستان از طریق رسانه ها منتشر می شود، آشکارا نشان دهنده افزایش قابل ملاحظه ناامنی ها در سراسر کشور است.
این امر، نگرانی های فزاینده ای را در خصوص تبعات پرهزینه تداوم تنش های انتخاباتی و بن بست سیاسی در کشور به وجود آورده است.

در همین راستا، اتحاد شوراهای حزب اسلامی افغانستان روز شنبه در یک گردهمایی در تالار لویه جرگه، بر اعلام نتایج انتخابات در یازدهم سنبله تاکید کرد و از نامزدان خواست که نتیجه انتخابات را بپذیرند.
قاضی محمد امین وقاد؛ رییس اتحاد شوراهای حزب اسلامی افغانستان گفت:"مردم افغانستان در دو دور انتخابات با شرکت وسیع به پای صندوق های رای حماسه آفریدند و رای مردم گوسفندی نیست و طولانی شدن این روند مشکلات زیاد اقتصادی و امنیتی را برای ملت به بار آورده است".

آقای وقاد تاکید کرد که نامزدان باید نتیجه برآمده از تفتیش صد درصدی آرا را بپذیرند.
به گفته او هر نامزدی که از سوی کمیسیون انتخابات و نمایندگی سازمان ملل که نظارت تفتیش آرا را بر عهده دارند برنده اعلام شود، مورد تایید شوراهای حزب اسلامی نیز است.
قاضی وقاد همچنین، از ملاعمر و گلبدین حکمتیار؛ از رهبران گروه های شورشی در حال جنگ با دولت افغانستان خواست که به روند سیاسی برگشته و با حکومت آینده همکاری کنند.
این حالی است که حزب اسلامی از تشکل هایی می باشد که همزمان در دو جبهه سیاسی و نظامی حضور دارد و طی این سال ها هم در دولت سهم بارزی داشته و هم در کنار طالبان، یکی از عمده ترین گروه های در حال جنگ با دولت افغانستان بوده است.

صرف نظر از این مساله، کارشناسان می گویند در حالی که نخبگان سیاسی افغانستان، در کابل سرگرم جنگ قدرت اند، گروه های شورشی و تروریستی پس از دومین دور انتخابات ریاست جمهوری و بروز بن بست سیاسی کنونی، به صورت ملموسی بر تحرکات ضد امنیتی خود در سراسر کشور افزوده اند.
به عنوان نمونه، روز شنبه شماری از رسانه ها از ولایت غربی فراه گزارش دادند که مردان مسلح ناشناس در این ولایت ۱۱ غیر نظامی را تیرباران کرده اند.

مقام های محلی در ولایت فراه می گویند که این رویداد ساعت هشت صبح روز شنبه در منطقه ای موسوم به قلعه کاه در ولسوالی پشت کوه این ولایت رخ داده است.
جواد افغان؛ سخنگوی والی فراه با تایید این رویداد گفته است که ۱۵ تن از جوانان این ولایت برای کار قصد سفر به ایران را داشتند که در منطقه مرزی افغانستان و ایران در این ولایت از سوی مخالفان مسلح دستگیر و ۱۱ نفر از آنها تیرباران شده و چهار تن دیگر به شدت زخمی شده اند.

سخنگوی والی فراه طالبان را مسئول این جنایت خوانده است.
کارشناسان مسایل امنیتی می گویند که این رویداد درست در زمانی روی می دهد که به باور آنها، همه دستگاه ها چشم به نتایج بن بست سیاسی و انتخاباتی کنونی دوخته و هیچ برنامه جامع و کارآمدی برای ایجاد اشتغال، کاهش مهاجرت،‌ مبارزه با تروریزم، تامین امنیت و سرکوب تروریست ها وجود ندارد.
فراه از ولایت های ناامن و محروم در غرب افغانستان است که در آن افزون بر فعالیت های گسترده تروریست های طالبان، ده ها گروه مسلح غیر مسئول نیز فعالیت دارند و با توجه به این امر، به باور ناظران، بن بست انتخاباتی و سردرگمی دستگاه های مسئول، عرصه را برای مانورهای جنایتکارانه گروه های دهشت افکن در این ولایت فراهم کرده است.

دو روز پیش نیز مقام های محلی این ولایت گزارش دادند که در نتیجه حمله انتحاری در خانه یک فرمانده جهادی، دست کم ۵ نفر کشته و زخمی شدند.
عبدالرازق یعقوبی؛ فرمانده پولیس فراه در این باره گفت:"حوالی ساعت ۵ بعد از ظهر روز پنجشنبه مهاجم انتحاری در داخل خانه ضابط جلیل، مواد انفجاری حامل خود را منفجر کرد که در نتیجه دو تن از محافظان این قوماندان کشته و سه تن دیگر زخمی شدند."

به گفته مقام های امنیتی فراه، در اکثر این گونه حملات طالبان دست دارند.
در یک رویداد امنیتی دیگر، اخیرا رییس شورای صلح ولایت ناآرام نورستان در کابل ترور شد.
حاجی عبدالحلیم پس از ادای نماز شام، زمانی که از مسجد به طرف خانه اش در حرکت بود، از سوی یک مهاجم مسلح هدف قرار گرفت.
پیشتر به تاریخ ۲۹ اسد نیز ولسوالی دوآب ولایت نورستان به دست طالبان سقوط کرده بود.

تحلیلگران مسایل امنیتی می گویند که دشمنان افغانستان با استفاده از فضای تنش آلود سیاسی در تلاش اند؛ تا با تشدید تحرکات تروریستی و دهشت افکنانه، نفوذ خود را در کشور گسترش دهند و روندهای سیاسی این کشور در راستای ثبات، اقتدار و پایداری سیاسی را تضعیف و مختل نمایند.
در همین راستا، اخیرا سخنگوی ریاست امنیت ملی نیز کشور پاکستان و سازمان های نظامی و استخباراتی آن را متهم کرد که تلاش می کند بحران سیاسی در افغانستان را به بحران امنیتی تبدیل کند.

این مساله در حالی مطرح شد که اخیرا در یک رویداد کم سابقه، ۲۷ تبعه پاکستانی در شرق کشور بازداشت شدند که گفته می شود شماری از آنها رسما عضویت نهادهای نظامی پاکستان را دارند.
پیش از این نیز فرماندهان امنیتی کشور هشدار داده بودند که شماری از فرماندهان و نظامیان پاکستانی در صفوف طالبان در حال جنگ با نیروهای امنیتی افغانستان هستند. آنها به ویژه به تهاجم دسته جمعی چندی پیش طالبان در هلمند اشاره کرده بودند.
این رویدادها عملا نشان می دهد که ادامه تنش های انتخاباتی، مطلوب دشمنان افغانستان است و این وضعیت، زمینه ساز تقویت جبهه تروریست های مورد حمایت پاکستان در داخل افغانستان شده است.

البته بحران سیاسی کنونی، حاشیه های مهم تر از متن دیگری در دیگر زمینه ها به ویژه اوضاع اقتصادی، نرخ بیکاری، قیمت املاک و مسکن، افزایش مهاجرت، تبهکاری های اجتماعی، فقر، کاهش امید به آینده، فرار سرمایه، عدم سرمایه گذاری خارجی و... نیز داشته است که هرکدام به سهم خود، از نظر تحلیلگران اوضاع، هزینه های ناشی از این تنش ها را همه روزه افزایش می دهد و به سرخوردگی و ناامیدی عمومی دامن می زند.
https://avapress.com/vdcjxoeh.uqea8zsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما