تاریخ انتشار :پنجشنبه ۸ عقرب ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۱۹
کد مطلب : 101343
کسانیکه  در سنگر بی تفاوتی قرار گرفتند از یاری امام حسین(ع) محروم شدند
آقای واعظی که سمت ریاست دفتر نمایندگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان درمشهد مقدس را داراست و به دعوت این تشکیلات در کابل حضور دارد، در این محفل، گفت: انسان ها را نسبت به نهضت و انقلاب امام حسین(ع) چه درعصر خود آن حضرت و چه در شرایط کنونی و پس از این می توان به چند دسته تقسیم کرد.
یک عده افراد نسبت به خدا، قرآن، حمایت از حجت خدا و ارزش های انسانی و اسلامی بی تفاوت هستند و همچنین در تحولات جامعه هیچ مسوولیتی را در خود احساس نمی کنند.
 
به گزارش خبرگزاری آوا، این مطلب توسط حجت الاسلام و المسلمین سید محمد حسین حسینی واعظی در مراسم عزاداری امام حسین(ع) و یاران با وفایش، در مسجد جامع امام زمان(عج) غرب کابل با حضور صد ها تن زن ومرد، عنوان شد. 

آقای واعظی که سمت ریاست دفتر نمایندگی مرکز فعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان درمشهد مقدس را داراست و به دعوت این تشکیلات در کابل حضور دارد، در این محفل، گفت: انسان ها را نسبت به نهضت و انقلاب امام حسین(ع) چه درعصر خود آن حضرت و چه در شرایط کنونی و پس از این می توان به چند دسته تقسیم کرد. 

به گفته آقای واعظی یک عده افراد بی تفاوت هستند که برای خدا و قرآن و حمایت از حجت خدا و ارزش های انسانی و اسلامی و همچنین تحولات جامعه هیج مسوولیتی در خود احساس نمی کنند.
به گفته این عالم دینی آن عده افرادیکه در سنگر بی تفاوتی قرار گرفته اند و خود را به موش مردگی زده اند به مرده های متحرکی می مانند که وجود شان هیچ اثری در جامعه ندارد.
 
وی افزود: انسان هایی که در برابر بی نظمی ها صدای خود را نکشیدند و از فحشا و منکرات جلو گیری نکردند و برای حفاظت از اسلام و جامعه ی اسلامی تلاش نکردند، در زمان امام حسین(ع) هم بود و امروز هم هستند و بعد از این هم خواهد بود. 

آقای واعظی علاوه کرد: انسان های بی خاصیت در زمان امام حسین(ع) به زندگی فردی و شخصی پرداخته و هیچ توجهی به اسلام و خطراتی که در آن زمان متوجه آن بود اهمیت ندادند، حتی اگر امام معصوم هم برای مبارزه با باطل دعوت شان کردند جواب منفی دادند. 

وی گفت: اینجاست که امام حسین(ع) فرمود "الناس عبید الدنیا" مردم بنده دنیا هستند. وقتیکه پای مردانگی و عمل به میان می آید خیلی ها صحنه را خالی می کنند و دست به فرار می زنند و نمی توانند بار مسوولیتی که خداوند (ج) به عهده ی شان گذاشته است به سر منزل مقصود برسانند و در برابر اندک موانع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی قدشان خم می شود و نمی توانند مقاوم و پایدار در میدان بمانند. 

به گفته این عالم دینی، دسته های زیادی بودند که نتوانستند امام حسین(ع) را در شرایطی حساس دنیای اسلام یاری برسانند و در خدمت حجت خدا بوده و از این چشمه زلال استفاده کرده و از نور هدایت بهرمند شوند. 

رئیس دفترنمایندگی مرکزفعالیت های فرهنگی اجتماعی تبیان در مشهد مقدس، همچنان گفت: یکی از آن دسته های محرومی که نتوانستند امام حسین(ع) را یاری کنند، ثروتمندان بی درد و درک بودند که نه شعور توحیدی داشتند و نه هم فکر و اندیشه ی خدمت به اسلام، بلکه ثروت شان را در راه هدف های شخصی مصرف کردند و از کمک به اسلام و مسلمین، ضعفا و مظلومین جامعه محروم شدند. 

او به روایتی از هلال بن نافع در این زمینه اشاره کرد و گفت: زمانیکه امام حسین(ع) از او سوال کرد که کوفه را چگونه دیدی؟ هلال در جواب گفت: خیلی از ثروت مندان قلوب شان طرف ابن زیاد است و از شما حمایت نمی کنند، اما مردم با درد و با احساس قشر مظلوم و محروم جامعه با شما هستند.
این فعال فرهنگی اجتماعی، در ادامه سخنان خود گفت: عده دیگری که نتوانستند در کنار امام حسین(ع) قرار بگیرند حرام خورانی بودند که امورات زندگی خود را از راه حرام به دست می آوردند و توجه به اسلام و دستورات دین نداشتند و از همراهی با ولی و نور خدا محروم شدند. 

واعظی با اشاره به اینکه افرادی که شکمشان از حرام پر شده است از رحمت خداوند محروم می ماند افزود: با وجود اینکه امام حسین(ع) بارها با مردم کوفه و شام صحبت کردند و حقایق را آشکار ساختند، اما چون شکم های آنان از حرام پر بود گوش شنوایی وجود نداشت و سخنان حضرت بر آنان اثر نکرد. 

این عالم دینی تاکید کرد: معده ای که از حرام پرشود به روحیات انسان اثر می گذارد، بنا بر این اگر می خواهید باطن شما آمادگی دریافت رحمت خدا را داشته باشد این ظرف (معده) را از حرام و آلودگی پاک نگهدارید. 

به گفته آقای واعظی، عده ی دیگر که از همراهی امام(ع) محروم گردیدند کسانی بودند که به حقوق الناس احترام قائل نبودند، امام حسین(ع) نیز به صراحت اعلام کرد: هرکسی که حقی از مردم در گردنش است من راضی نیستم که همراه من باشد. 

به گفته وی، دسته دیگر که از همکاری با امام زمان خود محروم شدند افرادی بودند که سلب توفیق گردیدند، وابستگی به دنیا و آلودگی به گناه مانع شد که در کنار امام خود باشند، بنا براین انسان همیشه باید توفیق در مسیر هدایت و نور و فلاح و رستگاری را ازخداوند بخواهد.
 
واعظی گفت: اما کسانی هم بودند که برای یاری کردن با حسین(ع) بهانه جویی می کردند، مانند عمر سعد و امثال او که می گفتند ما در کنار ابن زیاد قرار گرفتیم برای اینکه زندگی فردی و شخصی ما در خطر می افتاد. 

به باور آقای واعظی، افراد سست عقیده، زمانی که پای دین به میان می آید بهانه جویی می کنند و از کنار واقعیت ها به آسانی عبور می کنند. 

گفتنی است که این محفل با روضه خوانی و مداحی مداحان اهلبیت(ع) همرا بود.
مسجد امام زمان(عج) در غرب کابل از آن دسته مراکزی است که با دارابودن سه طبقه مجزا، ظرفیت پذیرش بیش از ۶۰۰۰ نفر را دارد و در مناسبت های مختلف از جمله ایام ولیالی رمضان و محرم مورد هجوم هزاران نفر عابدان وعزاداران می باشد.

https://avapress.com/vdcjxvevtuqeytz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما