تاریخ انتشار :جمعه ۲۸ قوس ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۳
کد مطلب : 104142
آیت الله فاضل؛ هم فضل علم داشت و هم فضل جهاد و از پیشگامان وحدت ملی بود
از شانزدهمین سالگرد ارتحال فقیه اهل بیت(ع) حضرت آیت الله العظمی سیدابوالحسن فاضل، با حضور علما، روحانیون، وکلای مردم در شورای ملی، دانشجویان و فرهنگیان و اقشار مختلف جامعه امروز جمعه در مدرسه خاتم الانبیا غرب کابل گرامیداشت به عمل آمد.
به گزارش خبرگزاری صدای افغان(آوا) در ابتدای این محفل، پیام رییس جمهور محمد اشرف غنی احمدزی به مناسبت سالگرد رحلت آیت الله فاضل توسط دانش بختیاری و پیام داکتر عبد الله عبد الله رییس اجرائیه حکومت وحدت ملی توسط عبدالله افضلی قرائت گردید.
رهبران حکومت وحدت ملی در پیام خود، حضرت آیت الله فاضل را شخصیت ملی و سیاسی عنوان کرده و اظهار داشتند، شخصیت علمی و متعدل او مورد اجماع تمام اقوام افغانستان بود.
در پیام آقای غنی آمده است که آیت الله فاضل، علاوه بر خدمات علمی و فرهنگی، در جهت تقریب مذاهب تاکید فراوان داشت.
آقای عبدالله عبدالله نیز گفته است، آقای فاضل از علمای راستین بود که در راه احیای دین خدا همواره تلاش کرد و برای ایجاد همدلی بین اقشار مختلف مردم افغانستان کوشش بی سابقه انجام داد.
سخنرانان دیگر نیز پیرامون شخصیت علمی و سیاسی آیت الله فاضل صحبت کرده و وی را از شخصیت های کم نظیر در تاریخ معاصر کشور عنوان کردند.
حجت الاسلام و المسلمین سیدحسین عالمی بلخی که در این محفل صحبت می کرد گفت: کارهای آیت الله فاضل محدود به مسایل حوزوی نبود، بلکه او علاوه بر تبحر کامل بر معارف اسلامی معتقد به سیاست دینی نیز بود.
به گفته عالمی، حضرت آیت الله فاضل عاشق بوجود آوردن وحدت بین اقوام، احزاب و گروه های مختلف در افغانستان بود.
به گفته او، آرمان و هدف عالی آیت الله فاضل(ره) زمانی بازگو می شود که متاسفانه در شرایط کنونی عده ی با دیدگاه تفرقه افگنانه می خواهند که از هر طریق ممکن وحدت مردم افغانستان را به چالش بکشانند.
چناچه انتخابات سال ۱۳۹۳ را که مردم با هزار امید و آرمان به آن چشم دوخته بود، به چالش کشاندند و سلامتی آن را برهم زدند.
به باور وی، هنوزهم اختلاف نظرها باعث شده که پس از گذشت ۳ ماه از تشکیل دولت وحدت ملی کابینه جدید تشکیل نشود.
مولوی حبیب الله حسام، رییس شورای اخوت اسلامی افغانستان که دراین محفل صحبت می کرد، گفت: آیت الله فاضل هم فضل علم داشت و هم فضل جهاد و در عین حال از پیشگامان وحدت ملی بود.
به گفته او فاضل در مسیر تبلیغ گامهای استوار برداشت، همانگونه که در میدان جهاد و مبارزه با الحاد و رژیم کمونیستی همواره ثابت قدم بود.
قابل ذکر است که آیت الله العظمی فاضل از شمار عالمان راستین جهان اسلام، اسوه ایمان، شجاعت، دلسوزی به مستمندان، دفاع از ارزش ها و معارف اسلامی، تقریب مذاهب و وحدت امت اسلامی بود.
وی ازعلمای بزرگ و برجسته افغانستان بود که عمری در راه نشر حقایق دینی و اشاعه معارف اسلامی سپری کرد و نقش بارزی در رهبری جهاد و راهنمایی مجاهدین داشت و با خیرخواهی و دلسوزی از اهداف و آرمان جهاد اسلامی دفاع نمود.
منبع : خبرگزاری صدای افغان(آوا) - کابل
https://avapress.com/vdcjxxev8uqeyvz.fsfu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما