تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۲ قوس ۱۳۹۱ ساعت ۱۳:۵۹
کد مطلب : 53200
امریکا به دنبال ریشه کن کردن طالبان در افغانستان  نیست

بر اساس آمار ارائه شده از سوی برخی از منابع خبری پاکستان، از ابتدای سال 2012 تاکنون این کشور 35 بار توسط طیاره های سرنشین امریکایی این منطقه را مورد هدف قرار گرفته که در نتیجه‎ی آن 257 نفر کشته شده اند. 

عاشق حسین طوری، کارشناس مسائل پاکستان معتقد است که حملات طیاره های بدون سرنشین امریکا به این کشور از دوران ریاست جمهوری مشرف و با چراغ سبز وی آغاز شده و تاکنون نیز ادامه دارد. 

وی از عمده ترین دلایل این حملات را حضور افراد القاعده و طالبان در این منطقه(وزیرستان جنوبی ) عنوان کرد و افزود: وجود این افراد حملات آنها را توجیه می کند، چرا که آنها با هدف از بین بردن تروریزم و القاعده به این منطقه لشکر کشی کرده اند. 

طوری در گفتگو با خبرگزاری آوا، در خصوص سکوت دولت اسلام آباد در رابطه با حملات طیاره های بدون سرنشین امریکا گفت: در گزارشی که درماه سپتمبر سال روان در روزنامه وال استریت به نقل از یکی ازمقامات نظامی و اطلاعاتی امریکا به نشر رسیده بود آمده است: هر گاه امریکایی ها که می خواهند حملات بدون سرنشین را در یک منطقه قبایلی پاکستان انجام دهند، ابتدا اطلاعات آن منطقه را از طریق یک دستگاه فکس به یکی از جنرال های آی اس آی سازمان اطلاعاتی پاکستان ارسال می کنند، به گفته‎ی این افسران، مسئولین پاکستان پاسخ این فاکس را نمی دهند و سکوت اختیار می کنند، این در حالی است که به طور رسمی در رسانه ها، اینها مخالفت شدید خود را اعلام می کنند، اما این ظاهر قضیه است و در باطن چیز دیگری می باشد. 

این فعال رسانه ای با بیان این مطلب که اسلام آباد از همپیمانان دولت واشنگتن و وابسته به آنهاست، گفت: کشور پاکستان اعلام می کند که با این حملات برخورد می کنیم، اما این فقط در حد یک حرف است، همانطور که شاهد بودیم دولت اسلام آباد در بسیاری از پیمان ها از جمله؛ معاهده بغداد، جنگ با شوروی و این جنگی که به معنای تروریسم آغاز کرده اند، همیشه و در همه حال در کنار امریکا بوده و فعالیت نموده است. 

وی در تکمیل مطلب فوق، خاطر نشان کرد: در بسیار ی از این حملات، اطلاعات مناطق مورد نظر امریکایی ها با هماهنگی سازمان اطلاعاتی پاکستان و یا از طریق عوامل آنها در میان مردم به دست می آید. 

مردم و احزاب پاکستان بر این باورند که طیاره های امریکایی در مناطق قبایلی، مردم عادی را هدف قرار داده و قتل عام می کند. 

حسین طوری با بیان اینکه در این حملات هوایی امریکا فقط 5 فی‎صد از اهداف اصلی خود را نشانه گرفته است، اذعان نمود: اینکه امریکا می گوید، این حملات با هدف از بین بردن القاعده و طالبان صورت می گیرد ، بهانه ا‎ی بیش نیست، زیرا اگر چنین باشد، امریکا با امکاناتی که در میان مردم آنجا و ارتش پاکستان و سازمان آی اس آی به دست آورده، می تواند در یک عملیات هدفمند زمینی طالبان و القاعده را به کلی از بین ببرد. 

وی با تاکید به اینکه امریکا در حقیقت به دنبال ریشه کن کردن افراد القاعده نیست، تصریح کرد: سیاستمداران امریکایی فقط در صدد تضعیف و کمر شکن کردن این افراد هستند، اما نمی خواهند این افراد کاملا نیست و نابود گردند، چرا که به دنبال آنند تا از آنها بعد از سال 2014 در افغانستان به نفع خود استفاده کنند. 

مدیر رادیو پشتو بین المللی تهران در بخش دیگری از این گفتگو به پیمان نظامی امنیتی میان دولت کابل و واشنگتن اشاره و تشریح کرد: امریکا در تلاش است تا به هر شکلی افغانستان را تحت فشار های روحی و روانی قرار دهد، در رابطه با این پیمان، امریکا خواهان مصونیت قضایی برای نیروهای خود در افغانستان است که این با مخالفت حامد کرزی مواجه شد، زیرا پذیرفتن این درخواست، استقلال و حاکمیت افغانستان زیر سوال می رود، بی تردید وقتی امریکایی ها با چنین مخالفتهایی روبرو می شوند، وجود القاعده و طالبان را برای رسیدن به اهداف خود بعد از 2014 در افغانستان لازم می دانند.
 
طوری با تاکید بر این مطلب که امریکایی ها در افغانستان به دنبال پایان جنگ نیستند، گفت: اینها به دنبال یک صلح نسبی در افغانستان می باشند، بنابراین ممکن است یک سری طالبان دیگری را از میان طالبان تحت رهبری ملا عمر انتخاب کنند و آنها را به طالبانی که هم اکنون در افغانستان فعالیت دارند، پیوند دهند و با توجه با انتخابات ریاست جمهوری و انتخابات پارلمان، آنها را به سیستم جدید افغانستان وارد سازند و طالبان افراطی تر را نگه دارند، یعنی جنگ باشد و اینها در یک صلح نسبی در افغانستان در کنار یک جنگ کنترول شده تحت نظارت امریکا باقی بمانند.

به گفته‎ی وی امریکایی ها بعد از سال 2014 قصد دارد، حدود 15 الی 20 هزار نیروی خود را در افغانستان به بهانه‏ی کمک و آموزش نیروهای افغان در این کشور نگه دارد تا از طریق حضور آنها به فعالیتهای استخباراتی خود بپردازند و کشورهای همسایه افغانستان را تحت نظر داشته باشد. 

مدیر رادیو برون مرزی، تداوم حملات طیاره های بدون سرنشین امریکایی به پاکستان را برای امریکا زیانبار خواند و خاطر نشان کزد: بحران اقتصادی که هم اکنون در امریکا حکمفرما ست، نتیجه‏ی این حملات است که سبب شکل گیری اعتراضات گسترده در امریکا شده، به طوری که تا کنون مردم 20 ایالت امریکا، خواستار جدایی از این کشور شده اند، حتی در چند ایالت تقاضای رسمی خود را به کاخ سفید فرستاده اند. 

وی با تاکید بر اینکه  در حال حاضر امریکا در حال منزوی شدن می باشد، مسئله عضویت فلسطین در سازمان ملل ، با وجود مخالفت این کشور، را مهر تاییدی بر این ادعا عنوان کرد.

منبع : خبرگزاری آوا_مشهد مقدس
https://avapress.com/vdcjy8ei.uqetyzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما