تاریخ انتشار :شنبه ۵ جدی ۱۳۸۸ ساعت ۱۸:۴۰
کد مطلب : 14870
قمه زني آبرو داري يا آبروريزي شيعه
اخيرا فيلمي در دفاع از قمه زني و تاکيد بر ترويج آن نيز ساخته شده که اظهار نظرهاي متفاوت و عکس العمل هاي متعددي را در پي داشته است.
شايد براي برخي از افراد‌ تحليل و نقد قمه زني با آيات قرآن کمي تعجب برانگيز باشد، اما به راحتي و با کمتر از پنج آيه قرآن مي توان اين مسئله را تحليل کرد و حتي به جواب رسيد. البته اگر شما تمام قرآن را جست.
مطلب فوق بخشی از مقدمه کتابی است که دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم به تازگي اقدام به چاپ و نشر آن تحت عنوان "قمه زني آبرو داري يا آبروريزي شيعه" کرده است.
به گزارش ایرنا، در مقدمه اين کتاب مي خوانيم:
قمه زني عملي است که صرفا در يک روز از سال ( عاشورا) انجام مي شود و بحث و مباحثه از آن نيز از چند روز قبل از عاشورا تا چند روز بعد از آن ادامه دارد و پس از آن کمتر در باره آن بحث مي شود .
قمه زني از رسومي است که هرچند به طور دقيق نمي دانيم از چه زماني اين رسم رواج يافته است يا سابقه چند صد ساله دارد .
اين عمل گرچه کم و بيش رواج داشته ، بحث در باره آن ، از حد چند استفتا فراتر نرفته و به صورت جدي نيز به آن پرداخته نشده است، چرا که موضوعي کاملا حاشيه اي بوده و مايه اختلاف نظر و بحث و جدل نيز نبوده است .
شايد بتوان گفت از زماني که اين عمل در رسانه هاي غربي انعکاس وسيعي يافته و از لحاظ تبليغاتي نيز سوء استفاده هاي زيادي از آن شده است ، اين موضوع مباحث بيشتري را در جامعه مذهبي به وجود آورده و عکس العمل هاي متفاوتي را در پي داشته است.
همچنين با انجام اين عمل، يک سري مخالفت هايي هم از لحاظ فقهي از سوي برخي مراجع معظم تقليد و هم از لحاظ قانوني صورت گرفته است ، اما عده اي نيز به طرفداري از اين رسم و سنت پرداخته و خواستار احيا و ترويج آن شده اند.
اخيرا فيلمي در دفاع از قمه زني و تاکيد بر ترويج آن نيز ساخته شده که اظهار نظرهاي متفاوت و عکس العمل هاي متعددي را در پي داشته است.
شايد بتوان گفت ساخت اين فيلم که به طور وسيع هم پخش شده است، سرفصل جديدي در باره اين موضوع بوده و يک بار ديگر، اما اين بار به صورت جدي تري ، مباحثي را در پي داشته است.
محمود يزداني نويسنده کتاب "قمه زني آبرو داري يا آبرو ريزي شيعه"، با اشاره به اينکه تاليف اين کتاب تا حد زيادي متاثر از اين فيلم بوده، در مقدمه کتاب نوشته است: در اين اثر به مباحث و صحبتهايي که در اين فيلم شده ، زياد پرداخته نشده ، بلکه اين فيلم بيشتر زمينه ساز طرح پرسش هاي متعدد براي بحث کردن در خصوص " قمه زني " بوده است و تلاش شده در اين کتاب ، به برخي سئوال و ابهام هايي که در باره اين موضوع هست، پاسخ داده شود .
همچنين در اين نوشتار به چيزي بيشتر از حل مسئله قمه زني نيز نظر داريم و در واقع ، روش بحث به گونه اي است که از آن مي توان براي تحليل خيلي از مسائل مورد اختلاف بهره جست و اين روش ، برگرفته از قرآن و مستند به آيات الهي بوده که اصلي ترين مرجع براي حل و فصل اختلاف هاي فکري و عقيدتي است.
به گفته اين نويسنده ، بيشترين کاري که مدافعان و مخالفان قمه زني از لحاظ علمي کرده اند و در دفاع از نظريات خويش از آن بهره جسته اند ، استناد جستن به فتاواي مراجع معظم تقليد است.
اما اين روش بحث خصوصا در هنگامي که خود فقها اختلاف نظر دارند به بن بست مي رسد و آنچه که راهگشاست ، تحليل کردن هرچه بيشتر خود مسئله و استمداد جستن از قرآن براي حل و فصل آن است.
شايد براي برخي از افراد‌ تحليل و نقد قمه زني با آيات قرآن کمي تعجب برانگيز باشد، اما به راحتي و با کمتر از پنج آيه قرآن مي توان اين مسئله را تحليل کرد و حتي به جواب رسيد. البته اگر شما تمام قرآن را جست وجو کنيد، کلمه قمه زني را در قرآن نخواهيد يافت و حتي در چند صد هزار حديث هم اسمي از قمه زني برده نشده است ، اما قرآن، آيات را به گونه اي آورده است که مي توان در جاهاي متعددي از آن استفاده کرد و از جمله آن ها همين قمه زني است.
در يکي از فصول اين کتاب، با اشاره به استراتژي دين اسلام در برخورد با اعمالي که مسخره مي شوند، ‌به بيان نمونه هايي از تغيير موضع دين در برابر تمسخر دشمنان پرداخته و برخورد با مساله قمه زني را نيز در همين چهارچوب مورد بحث و بررسي قرار داده است.
به اميد آن روز که مهجوريت قرآن حداقل در حوزه ها و دانشگاه ها از بين رفته باشد و همه به اين رشد فکري رسيده باشيم که قرآن مي تواند پاسخگوي مسائل بي شماري باشد ، مسايلي که امروزه هرچه در فقه از آن بحث مي کنند به جايي نمي رسند ، اما اگر به قرآن مراجعه کنند با چند آيه قرآن به راحتي مي توان پاسخ آن را يافت.

منبع : خبرگزاری صدای افغان(وا) - تهران
https://avapress.com/vdcjyoev.uqexazsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما