تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۳ سنبله ۱۳۹۳ ساعت ۱۷:۰۷
کد مطلب : 98750
حفر خندق در امتداد خط دیورند مداخله آشکار پاکستان به افغانستان است
رییس مجلس سنای کشور، در واکنش به حفر خندق از سوی نظامیان پاکستان در امتداد خط دیورند می‌گوید که حفر این خندق، مداخله آشکار پاکستان به افغانستان است.
به گزارش خبرگزاری آوا، فضل هادی مسلمیار رئیس مجلس سنا امروز در نشست عمومی این مجلس ضمن محکوم این عمل، گفت: " به هیچ عنوان این موضوع را قبول نداریم و حکومت باید برای جلوگیری از این مساله اقدام کند."
مقامات نظامی پاکستان از آغاز کار حفر خندق در امتداد خط دیورند خبر داده و می گویند، این خندق را به هدف جلوگیری از رفت و آمد شورشیان و قاچاقبران مواد مخدر حفر می‌کنند.
آغاز کار حفر خندق باعث واکنش های جدی برخی از سیاستمداران پشتون در ایالت بلوچستان و تجاری که در سرحد چمن مصروف کار گردیده است.
نیرو های سرحدی پاکستان مستقر در شهر کویته با نشر یک اعلامیه می گویند در آن ساحه کار حفر خندق را که حدود چهار صد و هشتاد کیلومتر طول دارد، آغاز کرده اند.
دولت افغانستان در واکنش به این عمل نظامیان پاکستان، هیاتی را بررسی این موضوع توظیف کرده است.
هیات موظف است با توجه به اسناد و شواهد تاریخی و موثق، موقعیت این حفریات را مورد مطالعه و بررسی قرار داده، نظر مشترک و تفاهم‌شده‌شان را طی مدت ده روز به مقام ریاست جمهوری گزارش دهند.
بااین حال شماری از سناتوران می‌گویند که پاکستانی ها در ماه ثور سال جاری اقدام به حفر خندق در امتداد خط دیورند کرده بودند.
نثاراحمد حارث، عضو سنا در نشست امروز گفت:" در ماه ثور سال جاری به حفر خندق اقدام شده و هم‌اکنون عملا کار آن شروع گردیده است."
آقای حارث افزود:" دولت باید در آغاز به شورای امنیت و نشست‌های بین‌المللی می‌رفت و مانع این کار می‌شد."
این عضو مجلس خواستار اقدام و واکنش مجلس سنا در این مورد گردید.

بازی دیگر
اما برخی از اعضای این مجلس حفر خندق در امتداد خط دیورند را بازی سیاسی دیگری از سوی پاکستان در ادامه سیاست‌های آنان در قبال افغانستان می‌دانند.
لیلما احمدی می‌گوید: " حفر خندق، بازی سیاسی دیگری از سوی پاکستان است که بعد از راکت پراکنی‌های این کشور به خاک افغانستان شروع شده است."
او می‌گوید، نباید در قبال این مساله خاموش بود.
آقای بریال دیگر عضو این مجلس نیز گفت:" حفر خندق دوام سیاست متجاوزانه انگلیس در افغانستان است."
او افزود مردم در دو طرف خط دیورند باهم زندگی مشترک دارند.

نامزدان هرچه زودتر به توافق برسند

از سوی دیگر، سناتوران خواستار پایان بخشیدن بحران انتخاباتی شدند و از نامزدان خواستند هرچه زودتر به توافق برسند.
فضل‌الهادی مسلم‌یار رییس این مجلس می‌گوید، کاندیدان هر چه زودتر به توافق برسند و به مشکلات پایان بخشند.
برخی اعضای این مجلس اما از این وضعیت به شدت ناراضی بوده و خشم گین شده‌اند.
به باور این نمایندگان، مردم بازیچه دست کاندیدان شده و از رای و خواست مردم سوء استفاده صورت گرفته است.
گل احمد اعظمی عضو این مجلس می‌گوید: " مردم افغانستان برای این به سوی انتخابات نرفتند که انتخابات یک سال به درازا بکشد."
وی انتخابات را به سریالی طولانی تشبیه کرد و گفت: " یک سال از این سریال گذشته ولی هنوز بازیگر اصلی این سریال معلوم نیست."
حاجی امان‌الله اما می‌گوید، "عبدالله و اشرف غنی هر چه باهم نزدیک شوند؛ اطرافیان‌شان کسانی هستند که مانع سازش آن‌ها می‌شوند.
وی ‌می‌افزاید به همین دلیل این مشکل حل نمی‌شود و باید در روشنایی قانون اساسی کشور تصمیم‌ها گرفته شوند و اختیار به هر کدام که داده می‌شود.
https://avapress.com/vdciuya3.t1avw2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما